در قسمت دوم در مورد ساختار وایرشمع یه نکاتی رو یادگرفتیم حالا توی این قسمت با انواع این قطعه خودرویی آشنا میشیم.
وایرشمع ها ۴ نوع هستن؛ کابلهای سیمی، نمونههای ابریشمی، کابلهای بوبین دار و کانداکتیو کوا اکستروژنها که هر کدام معایب و مزایای خاص خودشونو دارن.
وایرشمع
وایرهای سیمی کمی در برابر خم شدن و کشش مقاومترن اما به دلیل اینکه باعث ایجاد جریانها و میدانهای مغناطیسی در اطراف خود میشن و این جریان میتونه روی عملکرد قسمتهای دیگه خودرو مثل ECU و انژکتورها اثر بذاره، از رده خارج شدن و امروزه کاربرد زیادی ندارن ضمن اینکه این کابلها با ایجاد همین میدانهای مغناطیسی، باعث ایجاد نویز و پارازیت در سیستم صوتی خودرو و قسمتهای دیگه نیز میشن.
وایرشمع
یه نوع دیگه از نوع ابریشمی هستن که کاربرد زیادی دارن ولی چون مقاومت داخلی این وایرها بالاست، بااینکه که ایجاد نویز و پارازیت نمیکنن اما با کارکرد زیاد و یا جذب رطوبت، این مقاومت داخلی بیش از حد شده و عملا جریانی بسیار کمتر از نیاز شمعها از خود عبور میدهن که باعث کارکرد نادرست پیشرانه و به دنبال آن افزایش مصرف سوخت میشه. این نوع وایرها، در مغزی خود از چند لایه به هم تابیده شده از الیاف مصنوعی مثل ابریشم به عنوان رسانای جریان برق استفاده میکنن. این نوع وایرها بیشترین استفاده را تا حالا داشتن.
وایرشمع
وایرهای جدیدی که امروزه در حال گسترش هستش، نمونههای بوبین داره که در ساختار اونا یک لایه از جنس کروم و نیکل وجود داره. مغزی باز هم از الیافه تا مشکل نویز وجود نداشته باشه، به خاطر وجود لایه کروم و نیکل مشکل جذب رطوبت نیز از بین رفته و از طرفی مقاومت پایین آن باعث میشه تا سرعت انتقال جریان همانند کابلهای سیمی، بالا باشه یعنی این نوع وایرها تمام مزایای کابلهای سیمی و ابریشمی را با هم دارن همچنین به خاطر داشتن لایه فلزی در لایههاش، مشکل بزرگ قطع شدن وایرهای ابریشمی رو نیز مرتفع کرده.
منبع:مجله خودرو کارستان
*
**
*